Le Petit Sécheron

Ferme familiale & lieu de vie située sur la Côte Vaudoise

Cela nous tient à cœur de conserver ce patrimoine
rural dans notre famille depuis 5 générations.

Nous avons la conviction qu’une partie de la solution réside dans des fermes de petites tailles, autonomes, résilientes, avec des activités multiples, capables de redynamiser des territoires et des communautés.

Notre Mission

Au Petit Sécheron, notre mission est de cultiver un sanctuaire durable qui nourrit le corps, l’esprit et l’âme tout en favorisant une connexion harmonieuse avec la nature et notre communauté locale. Grâce à nos pratiques innovantes en matière d’agriculture biologique, à nos expériences immersives de bien-être et à nos initiatives éducatives, nous aspirons à inspirer une compréhension et une appréciation plus profondes du mode de vie durable, ouvrant ainsi la voie à un monde plus sain et plus équilibré.

Notre équipe

Christel Petit

Zack has been farming in the Pacific Northwest for 12+ years. Originally from Chattanooga, TN, Zack made his way to Salt Spring by way of Vermont, California, and Washington State, where he and Molly spent their first farm season together as apprentices near Bainbridge Island. Zack is the energy force of the farm - he executes ideas, manages field preparation and fertility, handles infrastructure projects, and harvests and arranges many of our flowers. In one day you might find Zack on the tractor, dealing with an irrigation emergency, and making mixed bouquets - he’s everywhere.

Kaunda Wilson

Molly fell in love with farming as a kid at farm camp, and has been pursuing a dream of farm education ever since. From Sonoma County, California, Molly has a background in Environmental Studies at UCSC, where a vibrant working/education farm shaped her vision of farm-based learning. At the farm, Molly oversees flower planning and wedding flowers; crop planning and variety selection; workshops; and communication. She is currently working with Sophia to develop kids’ programming at the farm.

Sophia Gregory

Sophia became interested in growing things and farming from a very young age. She pursued a degree in agricultural and environmental sciences and found her way to our farm from Montreal through a student internship. After three farm seasons, Sophia is currently focused on developing educational programming on the farm and in in the larger community. Her passion and enthusiasm for community connection lights up our team!

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